Ortopedija

Ortopedija je medicinska specijalnost koja se bavi proučavanjem, I sprečavanjem i lečenjem bolesti i poremećaja sistema organa za kretanje. Kada se javiti za ortopedski pregled?
U slučaju da se jave:

  • Bolna stanja kostiju, kičme i zglobova
  • Iznenadni otoci u predelu zglobova
  • Bolesti i deformacije ruke i noge/rame, lakat, šaka, kuk, koleno, stopalo/
  • Povrede lokomotornog aparata/kosti, ligamenti, tetive, mišići/

Ortopedija

Pored povreda, degenerativna oboljenja zglobova su danas jako česta i kod mladih i kod neštostarije populacije. Kod degenerativnih oboljenja vremenom, pored bolova, dolazi i do onemogućavanja kretanja, a potom i do povećanja telesne težine zbog nekretanja, a time se dodatno optećuje već oštećeni zglob. Rano javljanje lekaru i pridržavanje saveta koji se daju mogu značajno usporiti napredovanje oboljenja.

Endomed medicina rada

,,Endomed“ tim okuplja iskusne lekare i medicinske tehničare koji su uvek spremni da daju sve neophodne stručne savete i odgovore na pitanja radi očuvanja Vašeg zdravlja. Ustanova sa spektrom specijalnosti, jedni od retkih u regionu koji mogu pružiti usluge u oblasti medicine rada kao i mnogim drugim: kardiologija, pulmologija, endokrinologija, gastroenterologija, ginekologija, psihijatrija, urologija, neurologija itd.

TOP