Ginekološki pregled – Akcija

30% POPUSTA NA GINEKOLOŠKI PAKET

U ZZZR ,,Endomed medicina rada“ Smederevo možete uraditi kompletan ginekološki pregled koji uključuje i kolposkopiju, ginekološki ultrazvuk i PAPA test, sada po akcijskoj ceni od 4.800 dinara.

Termin pregleda možete zakazati pozivanjem sledećih brojeva: 064 649 00 25, 026 619 177, 026 619 155.

Za sve informacije pozovite nas na 026 619 177 i 064 649 00 25.

U Srbiji svakog dana četiri žene obole i jedna umre od ove vrste raka koji se može sprečiti, otkriti na vreme i efikasno lečiti.

Rak grlića materice (karcinom grlića materice, cervikalni karcinom) je treći po učestalosti maligni tumor u svetu i sa više od pola miliona novih slučajeva svake godine. Srbija je 2002. godine imala najveću incidenciju raka grlića materice (27,3 na 100.000) u Evropi. Poslednjih godina, vrh u obolevanju od raka grlića materice pomera se prema mlađim starosnim grupama.

Redovne ginekološke preglede treba otpočeti u prve tri godine posle početka seksualne aktivnosti, a najkasnije u starosti od 21 godine. Posle dva uzastopna normalna citološka brisa urađena tokom godine dana, u razmaku od 6 meseci, periodični pregledi citološkog brisa (Papanikolau test) ženama koje pripadaju grupi prosečnog rizika mogu se raditi u dužim vremenskim intervalima, na tri godine.

Za seksualno aktivne žene mlađe od 30 godina, kao i za žene iz grupe povišenog rizika, predlaže se uzimanje citološkog brisa (PAPA) jednom godišnje. Posle 65 godina, pod uslovom da je žena redovno dolazila na preglede i da su nalazi bili normalni, citološki bris može se raditi u dužim vremenskim intervalima, na tri godine.

Žene koje imaju povišen rizik za nastanak raka grlića materice: rana seksualna aktivnost i više seksualnih partnera, pušači, pacijenti sa imunodeficijencijom ili na terapiji imunosupresivima, pacijentkinje lečene zbog CIN 2 ili 3.