Dermatoskopski pregled – Akcija

POPUST NA DERMATOSKOPSKI PREGLED

Naš specijalista dermatovenerolog stoji Vam na raspolaganju da proverite sve sumnjive promene na koži i da se na vreme utvrdi da li je potrebno da se samo prate ili da se neka od njih ukloni. Dermatoskopski pregled promena na koži celog tela će se obavljati po akcijskoj ceni od 3000 dinara.

Termin pregleda možete zakazati pozivanjem sledećih brojeva: 064 649 00 25, 026 619 177, 026 619 155.

S obzirom na progresivni porast učestalosti u svetskoj populaciji, savetujemo da jednom godišnje idete na dermatoskopiju ukoliko postoji rizik (genetika, izlaganje suncu, solarijum i dr.), odmah idite ukoliko primetite nov mladež na koži naročito ukoliko brzo raste ili posle prve preventivne dermatoskopije učestalost pregleda dalje određuje dermatolog.

Dermoskopija (ili dermatoskopija) je dijagnostička metoda kojom se vrši optički pregled površinskih promena na koži, a pre svega mladeža. Radi se ručnim dermoskopom, sa uveličanjem od 10 – 30 puta. Ovim pregledom se precizno određuju osobine mladeža. Ogroman je značaj dermoskopije kako u prevenciji tako i u lečenju mladeža i drugih promena kože. Pored drugih promena, izdavajamo melanom i značaj njegovog ranog otkrivanja.

Prema zvaničnim podacima, ukoliko se melanom otkrije u ranoj fazi, petogodišnje preživljavanje je preko 90% obolelih. Ukoliko se bolest kasno otkrije i ukoliko su se pojavile udaljene metastaze, procenjuje se da je petogodišnje preživljavanje 15-20%. U Srbiji trenutni podaci ukazuju na kasnu dijagnostiku kod nas, te se visokorizični lokalizovani melanom dijagnostikuje u tom stadijumu kod 30-40% pacijenata sa melanomom, što je mnogo manje nego u razvijenim zemljama gde se preko 80% melanoma otkrije u ranoj fazi.